"Activiteiten Opvang" is een vorm van naschoolse opvang, veelal voor de oudere kinderen.
Wij geloven in kwaliteiten en begaafdheden van kinderen en nemen ze heel serieus, dus door de inzet van vakkundige begeleiding krijgen kinderen met een bepaald talent op deze manier de gelegenheid om zichzelf te ontdekken en zich daarin meer en verder te bekwamen!

Doordat we de activiteit met opvang combineren, bespaart u niet alleen kosten (u ontvangt immers een tegemoetkoming in de kosten van de belastingdienst), maar ook tijd. Omdat nu wij de organisatie, begeleiding en veelal het vervoer verzorgen, hoeft u zelf niet meer met uw kind naar een cursus of club te gaan. Dat geeft veel rust in het gezin.

Deze meerwaarde maakt activiteiten opvang tot een hele aantrekkelijke vorm van opvang! Voor deze vorm van opvang betaalt u € 8,22 per uur i.v.m. de meerkosten voor de activiteit. Alle extra kosten voor o.a. materiaal, vervoer, presentaties/optredens e.d. zijn hier inbegrepen.

zwemles - struinen - sport en spel - popgroep - biken - zang en gitaarles


zwemles

 Op maandag en dinsdag gaat er een groepje kinderen samen met Esther naar de Polfermolen in Valkenburg voor diploma-A zwemles.  Als uitzondering op de overige activiteiten, zijn de deelnemers veelal jongere kinderen. Je kan al op zwemles vanaf 4,5 jaar. Er is nog plek!

Zwemles

Op dinsdag gaat er vanuit de Boomhut een groepje kinderen samen met Esther naar de zwemles. Vanaf schooljaar 2018-2019 zal dit plaatsvinden bij Zwembad de Geusselt. 
Als uitzondering op de overige activiteiten, zijn de deelnemers veelal jongere kinderen. Je kan al op zwemles vanaf 4 jaar. 

 
 

struinen

struin web.jpg

Struinen

Iedere dinsdag gaan er maar liefst twee groepen struinen. Eén groep gaat met Melanie op avontuur en eentje met Elsa. Geen struindag is hetzelfde. Door weer en wind gaan ze de natuur in en bouwen hutten om te schuilen, stoken vuurtje om warme chocomel te maken of banjeren ze door water op zoek naar diertjes. Het is ontdekken beleven, grenzen verleggen en iets wat we ieder kind gunnen om mee te maken.

Omdat er zoveel vraag is naar struinen willen we graag in het nieuwe Schooljaar 2018-2019 met een derde groep starten. Hiervoor zijn maximaal 8 plekken dus wees er snel bij. 

 

sport en spel

sport en spel3.jpg

Sport en spel

Bewegen is gezond èn leuk!! Dat vindt Ruben ook en daarom gaat hij iedere week met kinderen sporten en spelen in de gymzaal van basisschool Scharn. En dat bewegen leuk is, is een heel belangrijk onderdeel. Kinderen moeten plezier beleven aan sporten. Het is een manier om zich lekker uit te kunnen leven.

Er zijn weer enkele plekken vrij dus geef je nog op voor schooljaar 2018-2019.

 
 

      popgroep

 
popgroep.png

De popgroep start na de herfstvakantie!

Vanaf maandag 29 oktober en dinsdag 30 oktober starten twee nieuwe BSO bandjes. Onder begeleiding van Jop gaan de kinderen weer volop aan de slag.

Wil jij?

  • op een laagdrempelige manier fijn muziek maken met elkaar

  • zelf meedenken over het muziekrepertoire

  • de kans krijgen om op te treden voor ouders/broertjes/zusjes/opa’s/oma’s/e.a.

  • zangtips krijgen

  • allerlei muziek instrumenten leren bespelen

Deze activiteit werd eerder aangeboden in workshopvorm maar nu zullen de kinderen een jaar lang samen repeteren.
Er is een proefperiode van 1 maand om uit te proberen of je het echt leuk vindt. Na deze proefperiode verbind je je voor een schooljaar lang aan deze activiteit. Vanaf dat moment maak je gebruik van activiteitenopvang ipv buitenschoolse opvang.

Wie kinderen vanaf groep 5
Waar Locatie ‘t Huis
Wanneer Start maandag 29 en dinsdag 30 oktober
Kosten Zie boven aan de pagina

De popgroep start bij minimaal 4 aanmeldingen.
Geef je gauw op!

 
 

biken

Biken

Op donderdag gaat er een groepje kinderen biken bij Greenpark  043 (link https://www.green043bikepark.nl) , een unieke plek in Maastricht waar pumptracks en obstakels gebouwd worden speciaal om op te biken. Fietsen en bescherming wordt daar netjes verzorgd.

Sjef begeleidt de kinderen samen met Ricardo, een ervaren mountainbiker/ bmx'er. Zij leren hen alle skills en trucs die ze nodig hebben. De vooruitgang is na een paar lessen al te zien bij de kinderen.

Er zijn nog enkele plekken vrij voor het biken.