"Activiteiten Opvang" is een vorm van naschoolse opvang, veelal voor de oudere kinderen. Wij geloven in kwaliteiten en begaafdheden van kinderen en nemen ze heel serieus, dus door de inzet van vakkundige begeleiding krijgen kinderen met een bepaald talent op deze manier de gelegenheid om zichzelf te ontdekken en zich daarin meer
en verder te bekwamen!

Doordat we de activiteit met opvang combineren, bespaart u niet alleen kosten (u ontvangt immers een tegemoetkoming in de kosten van de belastingdienst), maar ook tijd. Omdat nu wij de organisatie, begeleiding en veelal het vervoer verzorgen, hoeft u zelf niet meer met uw kind naar een cursus of club te gaan. Dat geeft veel rust in het gezin.

Deze meerwaarde maakt activiteiten opvang tot een hele aantrekkelijke vorm van opvang! Voor deze vorm van opvang betaalt u € 8,79 per uur i.v.m. de meerkosten voor de activiteit. Alle extra kosten voor o.a. materiaal, vervoer, presentaties/optredens e.d. zijn hier inbegrepen.

zwemles - struinen - mOERveld- sport en spel - popgroep - biken - zang en gitaarles


 

Heb jij een leuk activiteiten idee? Klik dan hier en laat het ons weten!

 
 

mOERveld

moerveld meisje.jpg

Gelegen aan de rand van een uniek, uitdagend natuurgebied, het Bunderbos, ligt onze Buiten plek mOERveld. Deze unieke locatie is een onderdeel van BSO de BOOMHUT. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar zijn hier van harte welkom om na school de middag door te brengen. 
Vooralsnog is mOERveld alleen open op maandag, dinsdag en donderdag. Mochten er meer aanmeldingen komen dan zullen woensdag en vrijdag erbij komen.

Wie gaat de uitdaging aan: 
Sporen zoeken in de natuur, een soepje maken boven een zelfgemaakt vuurtje, leer welke wilde planten je kunt plukken en proeven, maak je eigen pijl en boog of maak met een zakmes een mooie toverstok en klim in een boom. Beleef volop de seizoenen, ontdek en verwonder je over wat de natuur allemaal te bieden heeft en verleg je grenzen.......

Lees hier meer over mOERveld en geef je op! 

 
 

zwemles

Op maandag en dinsdag gaat er een groepje kinderen samen met Esther naar de Polfermolen in Valkenburg voor diploma-A zwemles.  Als uitzondering op de overige activiteiten, zijn de deelnemers veelal jongere kinderen. Je kan al op zwemles vanaf 4,5 jaar. Er is nog plek!

Op dinsdag gaat er vanuit de Boomhut een groepje kinderen samen met Esther naar de zwemles. Vanaf schooljaar 2018-2019 zal dit plaatsvinden bij Zwembad de Geusselt. 
Als uitzondering op de overige activiteiten, zijn de deelnemers veelal jongere kinderen. Je kan al op zwemles vanaf 4 jaar. 

 
 

struinen

struin web.jpg

Iedere dinsdag gaan er maar liefst drie groepen struinen. Eén groep gaat met Melanie op avontuur en een met Elsa en de derde groep gaat mee met Guusje. Geen struindag is hetzelfde. Door weer en wind gaan ze de natuur in en bouwen hutten om te schuilen, stoken vuurtje om warme chocomel te maken of banjeren ze door water op zoek naar diertjes. Het is ontdekken beleven, grenzen verleggen en iets wat we ieder kind gunnen om mee te maken.

Omdat er zoveel vraag is naar struinen willen we graag in het nieuwe Schooljaar 2018-2019 met een derde groep starten. Hier is nog maar 1 plekje vrij dus weer er gauw bij.

 
 

sport en spel

sport en spel3.jpg

Bewegen is gezond èn leuk!! Dat vindt Ruben ook en daarom gaat hij iedere week met kinderen sporten en spelen in de gymzaal van basisschool Scharn. En dat bewegen leuk is, is een heel belangrijk onderdeel. Kinderen moeten plezier beleven aan sporten. Het is een manier om zich lekker uit te kunnen leven.

Er zijn weer enkele plekken vrij dus geef je nog op voor schooljaar 2018-2019.

 
 

popgroep

popgroep.png
band aaron .jpg

Wil jij?

  • op een laagdrempelige manier fijn muziek maken met elkaar.

  • zelf meedenken over het muziekrepertoire.

  • de kans krijgen om op te treden voor ouders/broertjes/zusjes/opa’s/oma’s/e.a.

  • zangtips krijgen .

  • allerlei muziek instrumenten leren bespelen.

Deze activiteit werd eerder aangeboden in workshopvorm maar nu zullen de kinderen een jaar lang samen repeteren.
Er is een proefperiode van 1 maand om uit te proberen of je het echt leuk vindt. Na deze proefperiode verbind je je voor een schooljaar lang aan deze activiteit. Vanaf dat moment maak je gebruik van activiteitenopvang i.p.v. buitenschoolse opvang.

Wie kinderen vanaf groep 5
Waar Locatie ‘t Huis
Wanneer Start maandag 29 en dinsdag 30 oktober
Kosten Zie boven aan de pagina

De popgroep start bij minimaal 4 aanmeldingen.
Geef je gauw op!

 
 

biken

Op donderdag gaat er een groepje kinderen biken bij Greenpark  043 (link https://www.green043bikepark.nl) , een unieke plek in Maastricht waar pumptracks en obstakels gebouwd worden speciaal om op te biken. Fietsen en bescherming worden daar netjes verzorgd.

Sjef begeleidt de kinderen samen met Ricardo, een ervaren mountainbiker/ bmx'er. Zij leren hen alle skills en trucs die ze nodig hebben. De vooruitgang is na een paar lessen al te zien bij de kinderen.

Er zijn nog enkele plekken vrij voor het biken.   

 

Weet jij een leuke activiteit?

Klik dan hier en vertel over jouw idee!