"Activiteiten Opvang" is een vorm van naschoolse opvang, veelal voor de oudere kinderen.
Wij geloven in kwaliteiten en begaafdheden van kinderen en nemen ze heel serieus, dus door de inzet van vakkundige begeleiding krijgen kinderen met een bepaald talent op deze manier de gelegenheid om zichzelf te ontdekken en zich daarin meer en verder te bekwamen!

Doordat we de activiteit met opvang combineren, bespaart u niet alleen kosten (u ontvangt immers een tegemoetkoming in de kosten van de belastingdienst), maar ook tijd. Omdat nu wij de organisatie, begeleiding en veelal het vervoer verzorgen, hoeft u zelf niet meer met uw kind naar een cursus of club te gaan. Dat geeft veel rust in het gezin.

Deze meerwaarde maakt activiteiten opvang tot een hele aantrekkelijke vorm van opvang! Voor deze vorm van opvang betaalt u € 8,22 per uur i.v.m. de meerkosten voor de activiteit. Alle extra kosten voor o.a. materiaal, vervoer, presentaties/optredens e.d. zijn hier inbegrepen.

 

Paardrijden

Op donderdagmiddag gaat er een groep kinderen samen met Juul paardrijden bij Ponyclub Maastricht.
De kinderen leren niet rijden in een bak maar ze gaan het bos in en leren rijden zonder zadel. Weer of geen weer!

Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe groep kinderen voor het paardrijden. Bij genoeg aanmeldingen zal deze activiteit weer snel van start gaan. 

Struinen

Iedere dinsdag gaan er maar liefst twee groepen struinen. Eén groep gaat met Melanie op avontuur en eentje met Elsa. Geen struindag is hetzelfde. Door weer en wind gaan ze de natuur in en bouwen hutten om te schuilen, stoken vuurtje om warme chocomel te maken of banjeren ze door water op zoek naar diertjes. Het is ontdekken beleven, grenzen verleggen en iets wat we ieder kind gunnen om mee te maken.

 
 Op maandag en dinsdag gaat er een groepje kinderen samen met Esther naar de Polfermolen in Valkenburg voor diploma-A zwemles.  Als uitzondering op de overige activiteiten, zijn de deelnemers veelal jongere kinderen. Je kan al op zwemles vanaf 4,5 jaar. Er is nog plek!   

Zwemles (voor diploma A)

Op maandag en dinsdag gaat er een groepje kinderen samen met Esther naar de Polfermolen in Valkenburg voor diploma-A zwemles. Als uitzondering op de overige activiteiten, zijn de deelnemers veelal jongere kinderen.

Je kan al op zwemles vanaf 4,5 jaar. Er is nog plek!

popgroep.jpg

De popgroep beginners en gevorderden

Deze vaste activiteit bieden we nu aan in workshopvorm. Hopelijk start deze vaste activiteit weer in het nieuwe schooljaar. Zie workshops.

2.4 stichting tussen de middag.jpg

De musical

Een super leuke en complete activiteit, waarbij 3 disciplines aan bod komen, toneel-zang-dans. Elke door een professionele docent. We werken gedurende een schooljaar toe naar een volwaardige voorstelling, waarbij ook veel aandacht besteed wordt aan decor en kostuums. De musicalgroep zal dit jaar geen voorstelling maken. Ze starten weer in 2018.

 
sport en spel3.jpg

Sport en spel

Bewegen is gezond èn leuk!! Dat vindt Ruben ook en daarom gaat hij twee keer in de week met kinderen sporten en spelen in de gymzaal van de Regenboog en van basisschool Scharn. Op dinsdag met de jongere kinderen en op donderdag met de oudsten. En dat bewegen leuk is, is een heel belangrijk onderdeel. Kinderen moeten plezier beleven aan sporten. Het is een manier om zich lekker uit te kunnen leven.

 

 

Biken

Op donderdag gaat er een groepje kinderen biken bij Greenpark  043 (link https://www.green043bikepark.nl) , een unieke plek in Maastricht waar pumptracks en obstakels gebouwd worden speciaal om op te biken. Fietsen en bescherming wordt daar netjes verzorgd.

Sjef begeleidt de kinderen samen met Ricardo, een ervaren mountainbiker/ bmx'er. Zij leren hen alle skills en trucs die ze nodig hebben. De vooruitgang is na een paar lessen al te zien bij de kinderen. Er zijn nog enkele plekken over voor het biken.