"Activiteiten Opvang" is een vorm van naschoolse opvang, veelal voor de oudere kinderen.
Wij geloven in kwaliteiten en begaafdheden van kinderen en nemen ze heel serieus, dus door de inzet van vakkundige begeleiding krijgen kinderen met een bepaald talent op deze manier de gelegenheid om zichzelf te ontdekken en zich daarin meer en verder te bekwamen!

Doordat we de activiteit met opvang combineren, bespaart u niet alleen kosten (u ontvangt immers een tegemoetkoming in de kosten van de belastingdienst), maar ook tijd. Omdat nu wij de organisatie, begeleiding en veelal het vervoer verzorgen, hoeft u zelf niet meer met uw kind naar een cursus of club te gaan. Dat geeft veel rust in het gezin.

Deze meerwaarde maakt activiteiten opvang tot een hele aantrekkelijke vorm van opvang! Voor deze vorm van opvang betaalt u € 8,22 per uur i.v.m. de meerkosten voor de activiteit. Alle extra kosten voor o.a. materiaal, vervoer, presentaties/optredens e.d. zijn hier inbegrepen.

 


zwemles

 Op maandag en dinsdag gaat er een groepje kinderen samen met Esther naar de Polfermolen in Valkenburg voor diploma-A zwemles.  Als uitzondering op de overige activiteiten, zijn de deelnemers veelal jongere kinderen. Je kan al op zwemles vanaf 4,5 jaar. Er is nog plek!   

Zwemles

Op maandag en dinsdag gaat er vanuit de Boomhut een groepje kinderen samen met Esther naar de zwemles. Vanaf schooljaar 2018-2019 zal dit plaatsvinden bij Zwembad de Geusselt. 
Als uitzondering op de overige activiteiten, zijn de deelnemers veelal jongere kinderen. Je kan al op zwemles vanaf 4 jaar. 

 
 

struinen

Struinen

Iedere dinsdag gaan er maar liefst twee groepen struinen. Eén groep gaat met Melanie op avontuur en eentje met Elsa. Geen struindag is hetzelfde. Door weer en wind gaan ze de natuur in en bouwen hutten om te schuilen, stoken vuurtje om warme chocomel te maken of banjeren ze door water op zoek naar diertjes. Het is ontdekken beleven, grenzen verleggen en iets wat we ieder kind gunnen om mee te maken.

Omdat er zoveel vraag is naar struinen willen we graag in het nieuwe Schooljaar 2018-2019 met een derde groep starten. Hiervoor zijn maximaal 8 plekken dus wees er snel bij. Inschrijven kan wel maar ivm de vakantie kunnen vragen hierover midden augustus pas beantwoord worden. 

 

sport en spel

sport en spel3.jpg

Sport en spel

Bewegen is gezond èn leuk!! Dat vindt Ruben ook en daarom gaat hij iedere week met kinderen sporten en spelen in de gymzaal van basisschool Scharn. En dat bewegen leuk is, is een heel belangrijk onderdeel. Kinderen moeten plezier beleven aan sporten. Het is een manier om zich lekker uit te kunnen leven.

Er zijn weer enkele plekken vrij dus geef je nog op voor schooljaar 2018-2019.

 
 

      popgroep

 
popgroep.jpg

De popgroep beginners en gevorderden

Deze vaste activiteit bieden we nu aan in workshopvorm. Hopelijk start deze vaste activiteit weer in het nieuwe schooljaar. Zie workshops.

 
 
 

biken

Biken

Op donderdag gaat er een groepje kinderen biken bij Greenpark  043 (link https://www.green043bikepark.nl) , een unieke plek in Maastricht waar pumptracks en obstakels gebouwd worden speciaal om op te biken. Fietsen en bescherming wordt daar netjes verzorgd.

Sjef begeleidt de kinderen samen met Ricardo, een ervaren mountainbiker/ bmx'er. Zij leren hen alle skills en trucs die ze nodig hebben. De vooruitgang is na een paar lessen al te zien bij de kinderen. Er zijn nog enkele plekken over voor het biken.