BSO de Boomhut

Oudercommissie

BG-ouders.jpg

 

Waarom als ouder deelnemen aan de OC?

Uw kind brengt een deel van de dag, gedurende een aantal jaren op onze BSO door. Ons team zet zich in om dat zo goed en gezellig mogelijk te doen. Daarbij is het erg fijn om feedback te ontvangen van u als ouder. Dat kan als individuele ouder, daarnaast ook als lid van de Oudercommissie (OC).

Wat doet de OC?

De Wet Kinderopvang bevat regels en richtlijnen voor een OC en het bestuur van de BSO. Daarmee heeft een OC een adviesrecht op de onderwerpen:

 • de kwaliteit van de opvang, met betrekking tot de kwaliteit van het personeel, de groepsbezetting en het pedagogisch beleid

 • algemeen beleid op het gebied van opvoeding en voeding

 • veiligheid en gezondheid

 • openingstijden

 • spel- en ontwikkelingsactiviteiten

 • klachtenregelingen

 • wijzigingen van de prijs

Hoe doet de OC dat?

De oudercommissie komt 3-4 keer per jaar bijeen voor overleg, eigenlijk altijd samen met de andere OC’s zodat ook de gezamenlijke onderwerpen besproken kunnen worden. Er wordt vergaderd op basis van een jaaragenda, zodat de adviesaanvragen en de onderwerpen vanuit de ouders en organisatie tijdig besproken kunnen worden. De notulen zijn op de publicatieborden op de locaties te raadplegen.

Wat kunt u doen?

Om een goede oudercommissie te kunnen zijn is communicatie met alle ouders belangrijk. Als er dus iets is wat u opvalt, een vraag, een compliment of suggestie, vertel het de OC-leden. Of meldt u aan om actief deel te nemen aan de OC.

Hoe kunt u met de OC in contact komen?

Op elke BSO locatie hangt een A4 met de foto’s van de OC leden. Daar kunt u hen altijd aanspreken. Daarnaast kunt u ook mailen naar BSO de Boomhut.nl.


Oudercommissie 2018

 
 
 
Ronel Boermans Mijn naam is Ronel Boermans. Ik ben getrouwd met Eugène en we zijn de trotse ouders van Bram en Roos. Ik heb samen met mijn Eugène een evenementenbureau in Maastricht, Boermans Evenementen. Toen de oproep kwam met de vraag aan ouders om de oudercommissie te versterken, heb ik geen moment getwijfeld om lid te worden. Ik bewonder de manier hoe de BSO omgaat met kinderen en ze ook echt kind laat zijn. Het ontdekken, erop uitgaan, de hoeveelheid van aanbod aan activiteiten etc. BSO de Boomhut staat niet stil en blijft zich ontwikkelen en zie ik het als een uitdaging om het van dichtbij te mogen mee maken als ouder, maar zeker als OC-lid. Ik hoop dan ook in de toekomst een steentje bij te kunnen dragen met nieuwe en/of aanvullende ideeën, zodat de kinderen van de BSO nog meer fantastische ervaringen gaan meemaken.

Ronel Boermans

Mijn naam is Ronel Boermans. Ik ben getrouwd met Eugène en we zijn de trotse ouders van Bram en Roos. Ik heb samen met mijn Eugène een evenementenbureau in Maastricht, Boermans Evenementen.

Toen de oproep kwam met de vraag aan ouders om de oudercommissie te versterken, heb ik geen moment getwijfeld om lid te worden. Ik bewonder de manier hoe de BSO omgaat met kinderen en ze ook echt kind laat zijn. Het ontdekken, erop uitgaan, de hoeveelheid van aanbod aan activiteiten etc. BSO de Boomhut staat niet stil en blijft zich ontwikkelen en zie ik het als een uitdaging om het van dichtbij te mogen mee maken als ouder, maar zeker als OC-lid. Ik hoop dan ook in de toekomst een steentje bij te kunnen dragen met nieuwe en/of aanvullende ideeën, zodat de kinderen van de BSO nog meer fantastische ervaringen gaan meemaken.

Marlies Krijgsman

Marlies Krijgsman

Helen Lokshin Mijn naam is Helen Lokshin. Samen met mijn man Boris hebben we 2 zonen, Daniel (2010) en Michiel (2013). We werken allebei bij de Universiteit Maastricht. Onze jongens zijn 4 dagen per week bij de Boomhut. Veel, he. Maar we zijn gerust omdat we weten dat ze het daar geweldig naar hun zin hebben. Boomhut is een fantastische plek waar onze actieve jongens zichzelf kunnen zijn, veel plezier hebben en zich kunnen maximaal uitleven. Maar ook waar ze samen met de kinderen en de leiding mee mogen denken en beslissen. Ze leren ook dat ze veel waard zijn en veel zelf kunnen. Ik ben lid geworden omdat ik wil weten wat er in onze BSO gebeurt. Zo horen we van Frans in onze OC-vergaderingen over de algemene plannen en ontwikkelingen van de BSO, over de wijzigingen in de personeel en de verbeteringen van de locaties, over de uitbreiding van activiteiten en aankomende evenementen. Elke keer bewonder ik de betrokkenheid en creativiteit van de leiding. We worden ook om advies over de bovengenoemde dingen gevraagd en kunnen ook feedback geven en zelf ideeën voortbrengen. Win-win situatie dus.

Helen Lokshin

Mijn naam is Helen Lokshin. Samen met mijn man Boris hebben we 2 zonen, Daniel (2010) en Michiel (2013). We werken allebei bij de Universiteit Maastricht. Onze jongens zijn 4 dagen per week bij de Boomhut. Veel, he. Maar we zijn gerust omdat we weten dat ze het daar geweldig naar hun zin hebben.

Boomhut is een fantastische plek waar onze actieve jongens zichzelf kunnen zijn, veel plezier hebben en zich kunnen maximaal uitleven. Maar ook waar ze samen met de kinderen en de leiding mee mogen denken en beslissen. Ze leren ook dat ze veel waard zijn en veel zelf kunnen.

Ik ben lid geworden omdat ik wil weten wat er in onze BSO gebeurt. Zo horen we van Frans in onze OC-vergaderingen over de algemene plannen en ontwikkelingen van de BSO, over de wijzigingen in de personeel en de verbeteringen van de locaties, over de uitbreiding van activiteiten en aankomende evenementen. Elke keer bewonder ik de betrokkenheid en creativiteit van de leiding. We worden ook om advies over de bovengenoemde dingen gevraagd en kunnen ook feedback geven en zelf ideeën voortbrengen. Win-win situatie dus.

Esther Bergman Mijn naam is Esther Bergman-de Bres en ik ben getrouwd met Jan de Bres. Wij zijn de ouders Robin (okt 2012) en Tessa (feb 2015). Ik werk als Wetenschapscoördinator in het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen en Heerlen. We zijn heel blij dat Robin nu, en Tessa straks, naar BSO de Boomhut kan gaan. Vooral de vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten, de begeleider-kind ratio, de uitjes, de creatieve ideeën en het rekening houden met het individu/karakter van ieder kind spreekt ons erg aan. Ik ben lid geworden omdat ik het idee heb dat de OC echt wat voor de leiding kan betekenen en zo samen wat kan bereiken. Ik zie ernaar uit om mee te denken over de manieren waarop BSO de Boomhut de voorschriften van de nieuwe wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) op een passende manier kan integreren. Daarnaast denk ik graag mee over speelmateriaal, inrichting van (buiten)ruimtes, activiteiten en uitjes voor de invulling van een (mid)dag BSO.

Esther Bergman

Mijn naam is Esther Bergman-de Bres en ik ben getrouwd met Jan de Bres. Wij zijn de ouders Robin (okt 2012) en Tessa (feb 2015). Ik werk als Wetenschapscoördinator in het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen en Heerlen.

We zijn heel blij dat Robin nu, en Tessa straks, naar BSO de Boomhut kan gaan. Vooral de vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten, de begeleider-kind ratio, de uitjes, de creatieve ideeën en het rekening houden met het individu/karakter van ieder kind spreekt ons erg aan.

Ik ben lid geworden omdat ik het idee heb dat de OC echt wat voor de leiding kan betekenen en zo samen wat kan bereiken. Ik zie ernaar uit om mee te denken over de manieren waarop BSO de Boomhut de voorschriften van de nieuwe wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) op een passende manier kan integreren. Daarnaast denk ik graag mee over speelmateriaal, inrichting van (buiten)ruimtes, activiteiten en uitjes voor de invulling van een (mid)dag BSO.

 

 

 

 

ouders_footer_2.jpg