BSO de Boomhut
 
doen_huis_1.png

Opvangvormen

 
doen_boom_1.jpg
 

Reguliere opvang

Onder reguliere opvang verstaan we de normale groepsopvang, na schooltijd. Hoewel de kinderen ‘gewoon’ in de groep zijn, zo’n dag, hoeven ze zich echt niet te vervelen. Spelen in de zandbak, schminken, een spelletje spelen, voetballen, wandelen in het bos, een blotevoetenpad maken, knutselen, bakken, een vuurtje maken in de tuin, pottenbakken, apparaten uit elkaar halen, bootjes timmeren, poppendokter spelen en zoveel meer. Gezellig samen met de leiding spelen of lekker alleen in de poppenhoek of in de boomhut. Alles kan! Bij onze BSO’s wordt echter, sowieso, veel met water en zand gespeeld dus dragen kinderen kleding die vies mogen worden.

 

  • BSO DE BOOMHUT stelt zich ten doel om veel kwaliteit te bieden en zoveel als mogelijk in te spelen op de wensen van de individuele klant. Wij onderscheiden ons door kleinschalig te zijn en te blijven!
     
  • Er is bewust een beperkte opvangcapaciteit van 24 kindplaatsen bepaald, uitgaande van 5 m2 per kind. Deze norm zal alleen bij nood worden losgelaten (wettelijk ligt de opvangcapaciteit namelijk veel hoger). 
     

  • Naast ruimte in m2, wordt er ook ruim personeel ingezet. BSO DE BOOMHUT stelt een leiding-kind ratio van 1 op 8 kinderen. Hierdoor is er voldoende aandacht voor elk kind. Zo ook persoonlijke aandacht voor de ouders. Rust, voldoende personeel en vast personeel is immers een voorwaarde om kwaliteit te waarborgen! 
     

  • De visie van pedagoog Janusz Korczak draagt ertoe bij om het bewust handelen naar kinderen toe te versterken.

 

OPVANGSVORMEN


 
 

1. NASCHOOLSE
OPVANG

In het reguliere pakket zit per opvang-dag de studiedagen van het schooljaar èn 3 weken van de zomervakantie meegerekend, b.v. als je op maandag reguliere opvang hebt, dan kan je elke studiedag die op maandag valt je kind naar de opvang brengen tussen 8.00-18.00 uur en óók 3 maandagen in de zomervakantie van 8.00-18.00 uur.

 

3. STRIPPEN-
KAART

De strippenkaart is te gebruiken voor incidentele opvang. Op zo’n kaart staan 10 uur en die kun je, in overleg, willekeurig inzetten. Dus weet je van te voren dat je wel eens incidenteel opvang nodig hebt dan kun je hier gebruik van maken. Je mag 2 strippenkaarten per jaar opnemen. De kaart wordt opgenomen in je contract, dus geen rekening achteraf die alsnog ingediend moet worden bij de belastingdienst.

2. INCIDENTELE
OPVANG

Is in overleg (bijna) altijd mogelijk. De kosten hiervoor worden in de volgende maand gefactureerd. Heb je vaker incidentele opvang nodig, dan is een strippenkaart aan te bevelen.

 

4. VAKANTIE
OPVANG

Naast de naschoolse opvang (incl 3 weken zomervakantie) behoort ook aparte vakantie-opvang tot de mogelijkheden. Als dit wordt opgenomen in je contract heb je alle andere vakanties ook recht op opvang. Bovenop dit reguliere pakket kan extra opvang geregeld worden met extra vakantie opvang in de overige schoolvakanties (herfst-, kerst-, carnaval-, en de meivakantie). Dit kan meteen opgenomen worden in het contract.

 

5. DAGENKAART

De 5-dagen kaart werkt een beetje zoals de strippenkaart. Je kan er incidenteel hele dagen mee opnemen tijdens vakanties of studiedagen. Je mag 2 kaarten per jaar afnemen. Deze kaart wordt ook weer opgenomen in het contract. Dit lijkt op een strippenkaart alleen is deze bedoeld om in te zetten op vakantiedagen of op studiedagen. Dus mocht je maar 5 of 10 extra dagen in het jaar nodig hebben in de vakantie of met studiedagen dan is dit een voordelige oplossing. Ook dit wordt meteen in het contract opgenomen.

 
doen-boom-donker-kartel2.jpg