BSO de Boomhut

"kinderen zijn al groot"

 

Onze visie

korczak janusz portret nac_6189911.jpg

Ontdekken, beleven en grenzen verleggen, dát is BSO de Boomhut. Een kleinschalige opvang organisatie waar buitenschoolse opvang wordt aangeboden aan schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

De opvang volgt daarbij de gedachte van Janusz Korczak. Een pools pedagoog en groot kindervriend die met zijn uitspraak ´kinderen zijn al groot´ heel aardig de lading dekt. Hij geeft daarmee aan dat kinderen al heel veel zelf kunnen en wij hen daarin heel serieus dienen te nemen!

Bij BSO de Boomhut houdt dit in, dat kinderen heel veel zèlf ondernemen in een uitdagende omgeving, waarbij vooral het ´buiten spelen´ een heel belangrijk onderdeel vormt. Denk daarbij aan hutten bouwen, bomen klimmen (boomhut), timmeren, ravotten in een plas water, tuinieren, en nog veel meer!! De oudere kinderen doen regelmatig mee aan allerlei workshops, verzorgd door freelancers.

Zo blijft het ook voor hen een uitdaging om naar de BSO te komen.

Onze jaarlijks terugkerende evenementen zoals BSO-kamp, Halloween en het Winter -en Zomerfeest maken BSO DE BOOMHUT tot een complete en onvergetelijke ervaring.

Ook voor de ouders!

 
 

Korczakmiddag Limburg 2018

Woensdag 23 mei j.l. was er weer een middag georganiseerd ter kennismaking met de pedagoog Janusz Korczak. 
Wil je hier meer van weten? Klik dan hier en lees het verslag en bekijk de foto's en de aftermovie van deze inspirerende dag.