Nieuwsbrief Februari 2019

Leuke uitspraak:

Olivia H: ‘ik word later huisbinnentekter’


Goed nieuws:

10 februari is onze Ruben vader geworden van kleine Dré. We zijn ervan overtuigd dat hij een geweldige papa zal zijn!
Natuurlijk wensen we Ruben en Nanny heel veel geluk met hun kleine hummeltje en hopen we Dré snel eens in de groep te kunnen bewonderen. Geniet ervan!!!

 
DRe.jpeg
 

Kamp 1, 2 en 3 mei 2019:

Zoals eerder al vermeld in de nieuwsbrief zullen we op 1, 2 en 3 mei weer op kamp gaan. Iedereen vanaf groep 5 mag hieraan deelnemen. Hou na de carnavalsvakantie goed de mail in de gaten, want dan krijgen jullie verdere info en wordt er wellicht al een tipje van de sluier opgelicht……

 
kamp.jpg
 

Nieuwe kinderen:

De laatste maanden hebben we weer enkele nieuwe kinderen erbij gekregen op onze BSO.
Van harte welkom op onze BSO en we wensen jullie veel lol en plezier toe bij ons!!

 
nieuwe kids februari.jpg

Carnaval:

Volgende week is er weer lekker een weekje vrij van school. Op maandag en dinsdag vieren wij zelf carnaval, maar vanaf as-woensdag openen we onze deuren weer! De opvang is die week bij ’t Huis (Oranjeplein 96, 043-7519717).

Nieuwe workshops:

Na de vakantie starten weer nieuwe workshop voor kinderen. Met nu speciaal voor onze jonge kinderen ook een leuke workshops. Beide starten de tweede week na de vakantie zodat kinderen zich die week nog kunnen inschrijven. Maar wees er snel bij want bij beide workshops is er een maximaal aantal deelnemers.
Inschrijven kan door op de foto te klikken. Hier vind je meer informatie en een inschrijfformulier.

Presentaties workshops:

Vandaag staat de presentatie van de workshop toneel gepland om 17.00 uur. Familie en vrienden zijn van harte welkom om de kinderen te zien stralen op het podium van t’Magisch Theaterje.
Komende donderdag is de presentatie van de workshop dans. Ook hiervoor zijn familie en ouders welkom bij de gymzaal van Xonar (Severenstraat 16).

Doorlopende activiteit:

 

Spel en Sport met Ruben:

Zoek jij een leuke sportieve activiteit na school en zit je in groep 5 of hoger?
Geef je dan snel op voor de doorlopende activiteit Sport en spel!

Iedere donderdag kun je lekker ravotten in de gymzaal van basisschool Scharn. Ruben kent de meest leuke sportieve spellen voor kinderen. Samen plezier maken staat in deze activiteit voorop. En dit in BSO tijd.
Deze activiteit valt onder activiteitenopvang lees hier meer over.

Sporten is goed voor kinderen. Het verbetert hun conditie, gaat overgewicht tegen, is goed voor hun zelfvertrouwen en leert hen omgaan met emoties zoals boosheid en verdriet bij het verliezen. Bovendien maken kinderen al sportend nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Afmelden:

Het komt weer steeds vaker voor dat ouders hun kind niet afmelden bij ons. Vaak horen we bij school pas, van de juf/meester of van andere kinderen, dat er iemand die dag niet komt. Wij bellen in dat geval altijd met de ouders om er zeker van te zijn, dat deze afmelding klopt. Niet alleen is dat werk voor ons, de onzekerheid is ook heel vervelend. Bovendien zijn er scholen waar we met busjes naar toe moeten en één kind meer of minder kan al het verschil maken of er één of twee busjes naar de school moeten rijden. Informeer ons dus altijd als je kind niet komt. Dit kan gewoon via de mail, die lezen we voor het ophaalmoment altijd nog!

Speelplaats bij ’t Huis:

Sinds Maximus het schoolgebouw beheert aan de Hunneweg, zijn niet enkel de regels wat betreft het parkeren achterom bij ’t Huis veranderd, maar ook wat betreft de speelplaats. Officieel mogen we er niet meer spelen en maken we op dit moment gebruik van de speelplaats van de Nutsschool. Dit gaat prima in onderling overleg met GoNuts (de BSO aldaar), maar toch vinden we het zelf eigenlijk van de zotte dat die grote speelplaats nu totaal niet gebruikt mag worden. Frans is van plan een directe afspraak te maken met de daadwerkelijke bewoners en zo wellicht tot een afspraak te komen. We wachten gespannen af…..

Stint-nieuws:

Hoewel vanuit de landelijke berichtgeving velen van ons dachten dat de Stint nooit meer de weg op mag, is dit niet zo. ‘In deze vorm’ mag hij niet meer de weg op. We hebben van Stint een schrijven gekregen dat ze alle Stints aan gaan passen aan de nieuw geldende normen en dat willen ze vòòr het nieuwe schooljaar realiseren. Op een intekenlijst hebben we moeten doorgeven hoeveel Stints we aangepast willen hebben. Natuurlijk alle twee!!! We kunnen niet wachten tot we er weer, veilig, mee op weg kunnen.

Cartridges/toners inleveren:

Dit kan nog steeds! Bij ’t Huis staat een doos om ze in te doen. Mensen van de Boomhut mogen ze ook inleveren bij de groepsleiding aldaar.

Toestemming beeldmateriaal:

Op de website kunnen ouders toestemming geven voor het gebruik van beeldmateriaal. Ouders die dat nog niet hebben gedaan kunnen hier klikken en alsnog het formulier invullen.

Website en Facebook:

Neem geregeld een kijkje op onze vernieuwde website (www.bso-deboomhut.nl) en onze Facebookpagina (facebook.com/bsodeboomhut). Er staan o.a. veel leuke foto’s op van ‘onze’ kinderen!!!

Hoe vaker jullie foto’s of berichten ‘liken’, hoe meer bekendheid we krijgen…. Duimpje omhoog, dus!!!

BSO de Boomhut wenst iedereen alvast een fijne Vastelaovend!

Frans van Kruining