Nieuwsbrief

 

Leuke uitspraak:

Yves, rustig etend van een kommetje vanille yoghurt: 
“Ik vind donderdag eigenlijk toch wel de langste dag. Maar ja, dat klopt ook wel, want die heeft de meeste letters”.

Activiteiten dit schooljaar:

boomhutsticker.jpg
 

Buiten alle activiteiten die in de groep plaatsvinden, de workshops en de uitjes, bieden we, m.n. voor de oudere kinderen (vanaf 8 jaar of vanaf groep 5) ook activiteitenopvang aan. Dit wil zeggen dat je een jaar lang een activiteit afneemt tijdens de BSO-middag. Door deze specifieke activiteit is de middag iets duurder dan een reguliere BSO-middag (meerkosten ongeveer €14 per maand). Je verbindt je voor een schooljaar aan deze activiteit en kan tijdens deze periode geen aanspraak maken op je reguliere BSO-plek. 

De activiteiten die we dit jaar in deze vorm aanbieden zijn: 

 • Struinen:
  vanuit allebei onze locaties trekt al jaren iedere dinsdag een groep kinderen de natuur in, samen met Elsa en Melanie. Deze activiteit is zo populair dat we nu zelfs een derde groep starten die op mOERveld, samen met Guusje, de natuur gaat ontdekken. Deze groepen zitten op het moment alle drie VOL!

 • Biken:
  op donderdag gaat een ploegje kinderen biken bij Greenpark, vlakbij onze locatie ’t Huis. Een unieke plek in Maastricht waar pumptracks en obstakels gebouwd worden speciaal om op te biken. Bij deze activiteit zijn nog plekken vrij.
   
 • Sport en spel:
  ook op donderdag gaat Ruben met een groepje kinderen sporten in de gymzaal bij basisschool Scharn. Iedere week weer iets anders, maar altijd heerlijk bewegen en je uitleven! 
  We zoeken voor dit jaar nog enthousiaste sporters om dit team te versterken.
   
 • Popgroep: we hopen nog steeds dat deze, zeer geslaagde, activiteit uitgroeit van workshop naar vaste activiteitenopvang. De instrumenten zijn er, de kinderen zijn er (maar er zijn ook nog plekken vrij!), nu is het wachten of Jop, onze muziekman, een gaatje kan vinden in zijn drukke werkzaamheden en school/stagewerk. Wordt vervolgd…
   
 • Zwemles: dit is de enige vorm van activiteitenopvang voor jongere kinderen en is ook niet gebonden aan een afgerond schooljaar. Sinds kort hebben we de overstap gemaakt van de Polfermolen naar de Geusselt. En daar zijn we blij mee! De eerste indruk van de zwemlessen bij de Geusselt zijn heel positief. Maar ze hebben dan ook lange wachtlijsten. Esther kan 7 kinderen meenemen, maar is dus ook afhankelijk van de zwembad-wachtlijst. Je kan je kind opgeven vanaf 4 jaar en ze worden door ons begeleid tot (op dit moment) enkel het A-diploma.

Heb je interesse in een van deze activiteiten, klik dan op de linkjes, daar lees je meer!

Website en Facebook

Neem geregeld een kijkje op onze vernieuwde website (www.bso-deboomhut.nl) en onze Facebookpagina (facebook.com/bsodeboomhut). Er staan o.a. veel leuke foto’s op van ‘onze’ kinderen!!! 

Hoe vaker jullie foto’s of berichten ‘liken’, hoe meer bekendheid we krijgen…. Duimpje omhoog, dus!!!

Groetjes van ons allemaal

zwemmen.jpg
IMG_4386.JPG
band aaron .jpg
strium.jpg
sport en spel3.jpg
Frans van Kruining